Skip to main content

Vietnamese lamsbout-spinazie soep

Lam

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 250 gram lamsboutlapjes (reepjes)
  • 1 ui (in ringen)

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el vissaus
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el citroensap
  • 1 rode peper
  • 2 tl kristalsuiker
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de NZ spinazie af. Haal de blaadjes van de stelen. Dikkere stelen zijn niet lekker want taai, dunnere steeltjes kan je wel eten. Blancheer de spinazie een paar seconden in een pan met kokend water. Spoel meteen af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de lamsboutlapjes in reepjes.
  3. Doe de lamsreepjes samen met de ui, knoflook, een eetlepel vissaus, een paar druppels citroensap en wat versgemalen peper in een kom en laat minstens een uur marineren.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de overgebleven vissaus, het citroensap, de suiker en de fijngesneden peper toe.
  5. Voeg de spinazie en de gemarineerde reepjes vlees toe en breng weer aan de kook.
  6. Doe er nog wat versgemalen peper over naar smaak en dien meteen op.