Vietnamese sla taco’s
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 400 gram Vietnamees kipgehakt (let op!)
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks puntpaprika groen
- 1 krop botersla
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 170 gram rijst (optioneel)
- 2 tl basamico azijn
- 200 gram yoghurt of kwark
- kneepje limoensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Snij de rode ui in ringen en fruit zachtjes.
- Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul.
- Haal de maiskolven af door deze te halveren en met een groot mes de korrels eraf te snijden. Voeg toe aan de pan.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg ook toe aan de pan.
- Breng het gehaktmengsel eventueel op smaak met peper en laat 8 minuten sudderen.
- Verwijder de grootste bladeren van de krop sla om te gebruiken als taco’s en snijd de overige sla grof. Snij de cherrytomaatjes in partjes. Meng de gesneden sla in een saladekom met de balsamicoazijn en de partjes cherrytomaatjes.
- Snijd de koriander grof. Meng de yoghurt of kwark met de koriander, limoensap peper en zout.
- Verdeel de sla bladeren als taco’s over de borden en schep wat van het gehaktmengsel hierin. Garneer met de saus. Serveer de salade en het overige gehaktmengsel naast de sla taco’s.
- Voor een recept dat meer vult kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg toe aan het gehaktmengsel. LET OP! Het gehakt is al gezouten.