Vietnamese slaschuitjes met ingelegde peen, Aziatische venkelsalade en bataatfriet

Rund

  • Totale tijd 40 minuten
Geroosterde groenten met yoghurtsausje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 200 gram peen
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks rode peper
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 stuks little gem
  • 2 stuks venkel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el rijstazijn (voor peen)
  • 2 el rijstazijn (voor dressing)
  • 3 el Japanse sojasaus
  • paar druppels sesamolie
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el koriander
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snij in frieten van ong. 1,5 cm dik. Meng in een mengkom met olie, het paprika- en knoflookpoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 35 minuten in de oven.
  2. Snij de peen in luciferformaat of rasp grof, voeg 3 eetlepels rijstazijn toe en laat even staan.
  3. Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in dunne plankjes (liefst met een mandoline). Maak de dressing. Meng de rijstazijn, sojasaus en sesamolie. Meng de venkel door de dressing, zet even weg.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan. Snipper de ui en fruit aan. Bestrooi met zout. Hak de knoflook en voeg toe, pas op dat ze niet verbrandt! Snij de rode peper in ringetjes en voeg toe.
  5. Voeg het gehakt toe en bak rul. Proef en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Hou warm.
  6. Maak de blaadjes van de little gem los. Snipper de koriander (incl. dunne steeltjes).
  7. Leg op elk blaadje little gem een schep gehakt en wat ingelegde peen. Bestrooi met de koriander. Haal de bataatfriet uit de oven.
  8. Serveer de schuitjes met de Aziatische venkelsalade en bataatfriet. En een schepje mayonaise, als je daarvan houdt.