Vietnamese varkensreepjes op brood met ingelegde wortel, spitskool en kastanjechampignons

Varken, Lunch

  • Totale tijd 40 minuten
Vietnamese varkensreepjes met brood, wortel en spitskool | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks peen
  • 4 plakjes pain au levain bruin brood
  • 100 gram spitskool
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 4 stuks varkenslapjes
  • 2 el munt, fijngehakt

In Huis

  • 400 ml rijstazijn (mirin)
  • 75 gram suiker
  • olie om te bakken
  • scheutje sojasaus
  • naar smaak chilisaus
  • naar smaak pinda's (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil of rasp de peen en snij in luciferstokjes. Wrijf de wortel goed in met een flinke snuf zout. Verwarm in een steelpannetje de rijstazijn en de suiker tot de suiker helemaal is opgenomen. Voeg de wortel toe en laat minimaal 15 minuten staan. Hoe langer hoe beter.
  3. Besprenkel de korst van het brood met water en bak in 8-10 minuten gaar.
  4. Snij de spitskool in dunne reepjes.
  5. Boen de champignons schoon en snij in plakjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 minuten. Blus af met een scheutje sojasaus, en bak nog even op hoog vuur tot de meeste saus is verdamp. Zet weg.
  6. Dep de varkenslapjes droog met keukenpapier en snij in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak op hoog vuur kort aan. Ze mogen nog rosé zijn vanbinnen. Haal ze uit de pan, bestrooi met zout naar smaak en zet weg.
  7. Beleg de plakken brood met de spitskool, ingelegde wortel en varkensreepjes. Maak af met de kastanjechampignons, de fijngehakte munt en chilisaus en eventueel wat fijngehakte pinda's.