Skip to main content

Ikan pepesan (vispakketje) met forelfilets en gebakken groenterijst

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 kardemompeulen
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 300 gram peen
  • 4 gerookte forelfilets
  • 1 zakje Ikan Pepesan boemboe

In Huis

  • 480 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 0.50 tl kurkuma
  • 0.50 tl gemberpoeder
  • 240 gram basmatirijst
  • 1 blokje (vis)bouillon
icon package

Recept stappen

  1. NB. Deze boemboe heet Ikan Pepesan hetgeen vispakketje betekent. De boemboe zelf is geheel vegetarisch!
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  3. Pers de knoflook uit. Kneus de kardemompeulen met de achterkant van een mes plat.
  4. Verhit in een soeppan wat olie en fruit daarin de knoflook, kardemompeulen, kurkuma en gemberpoeder. Voeg de rijst toe (60 gram pp) en roer goed om. Voeg dan het kokend water (120ml pp) toe met het bouillonblokje. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes gaar koken in ca. 10 minuten (evt met behulp van een vlamverdeler).
  5. Zet intussen een pannetje water op voor de boontjes. Schoon de boontjes en halveer. Kook beetgaar in ca. 4 min. Spoel af met koud water.
  6. Snij de ui in ringen en fruit langzaam in olie in een wok. Schil de peen en snij in dunne plakjes. Voeg bij de ui. Breng op smaak met zout en peper. Bak al omscheppend beetgaar.
  7. Scheur intussen een vel folie per persoon af. Smeer de forel rondom in met de boemboe en leg op de folie. Vouw de pakketjes goed dicht. Leg 10 minuten in de oven.
  8. Haal de kardemomschilletjes uit de rijst. Meng de rijst en sperziebonen door het ui-peenmengsel en zet het vuur wat hoger. Bak al omscheppend tot de rijst een beetje kleurt.
  9. Serveer de groenterijst met de vispakketjes.
  10. Tip: als je een visbouillonblokje in huis hebt, kun je dit gebruiken ipv het groentebouillonblokje.