Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vis ‘chowder’ met veel groenten en brood

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Vis chowder met veel groenten en brood | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram knolselderij
  • 400 gram aardappelen
  • 50 gram spekblokjes
  • 1 stuks ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 gram peen
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks landbrood
  • 400 gram Bouillabaisse vis
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • 40 gram boter
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 30 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 600 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500 ml) visbouillon
  • 1 klontje boter voor de croutons
  • olie om te bakken
  • 1 kneepje citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Je kunt het brood afbakken in de oven of roosteren in de broodrooster. Ga je het afbakken? Verwarm dan de oven voor op 200 graden en bak ca. 10 minuten.
  2. Zet een pan gezouten water op en de waterkoker aan.
  3. Schil de knolselderij en aardappels en snij in blokjes van 1-2 cm. Kook de blokjes in ca. 10 minuten gaar. Giet af en zet apart.
  4. Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak het spek zachtjes.
  5. Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne plakjes, voeg bij de spek. Schil de peen en snij in blokjes van 1-2 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg toe met de gedroogde tijm en wat zout.
  6. Voeg als de ui glazig is de bloem toe, roer goed en voeg de melk, het kokende water en (vis)bouillonblokje toe.
  7. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg toe. Kook de soep afgedekt ca. 5 minuten.
  8. Check of de soep nat genoeg is naar je smaak, voeg anders nog wat melk of water toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gekookte knolselderij- en aardappelblokjes toe. Dep de vis droog. Voeg een kneepje citroensap en de vis toe en laat 3-5 minuten meekoken. De vis zal snel gaar zijn.
  9. Hak de peterselie fijn. Serveer de soep met het brood en peterselie.
  10. Goed om te weten: De Bouillabaise visstukjes kunnen heilbot, heek, kabeljauw, schol en/of zalm bevatten.