Vis in pittige tomatensaus met tijm, sinaasappel en kappertjes met peterseliepuree en gesmoorde prei
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Frieslander aardappelen
- 500 gram wortelpeterselie
- 1.5 blikje tomatenstukjes
- 2 el kappertjes
- 1 tl sinaasappelrasp
- 1 stuks rode peper
- 400 gram witvis stukjes
- 3 stuks prei
- 1 bosje krulpeterselie
In Huis
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 teentjes knoflook
- boter en olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappels en wortelpeterselie. Snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Meng de tomatenstukjes met de kappertjes, gedroogde tijm, kaneel, zout en peper. Pers de knoflook erbij. Rasp de sinaasappel. Halveer de rode peper in de lengte (verwijder de zaadlijsten als je niet te pittig wilt) en snij in halve maantjes. Voeg beide toe (zie tip). Dep de vis droog met een keukenpapiertje, leg in een kleine ovenschaal verdeel de saus erover. Zet in de oven en laat 15-20 minuten garen.
- Snij de prei in ringen, was goed. Verwarm boter en olie in een grote afdekbare koekenpan en wacht tot de boter stopt met bruisen. Bak de prei zachtjes ca. 5 minuten (zonder te laten verkleuren). Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog ca. 8 minuten smoren. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de krulpeterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
- Giet de aardappels en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht! Stamp tot een smeuïge puree met een beetje kookvocht en een klont boter. Roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de vis in tomatensaus met de puree en gesmoorde prei.
- Goed om te weten: De witvisparures kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten.
- Je kunt een paar plakjes sinaasappel onder duwen in de saus, daarop leg je de visstukjes en vervolgens laat je het samen garen in de oven.