Skip to main content

Vischowder met wintergroenten en een broodje

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 50 gram Spek
  • 1 stuks Banaansjalot
  • 3 stengels Bleekselderij
  • 100 gram Peen
  • 1 stuks Prei
  • 3 takjes Tijm
  • 3 takjes Peterselie
  • 4 stuks Bruine broodjes
  • 400 gram Bouillabaisevis
  • 130 gram Maiskorrels

In Huis

  • 30 gram Botere
  • 2 tenen Knoflook
  • 30 gram Bloem
  • 500 ml Kokend water
  • 200 ml Melk
  • 1 blokje Visbouillon
  • 1 blaadje Laurier
  • 1 klontje Boter
  • om te bakken Olijfolie
  • kneepje Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker met de juiste hoeveelheid water aan.Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verwarm in een soeppan met dikke bodem de boter. Bak daarin zachtjes het spek aan terwijl je de groenten gaat snijden.
  3. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in boogjes. Voeg bij het spek en bak zachtjes mee.
  4. Schil intussen de peen en snij in kleine (0.5 cm) blokjes.Hak de knoflook fijn. Voeg samen bij het spek. Laat een paar minuten bakken. Maak intussen de prei schoon en snij in ringen.
  5. Voeg de bloem bij het spek en groenten, roer goed om en voeg het kokende water, de melk en het bouillonblokje toe.Leg de takjes tijm, het meeste van de peterselie en de laurier in de soep. Voeg ook de prei toe. Dek af en laat ca. 10 minuten zachtjes afgedekt koken (roer af en toe, zorg dat het niet aanbrandt!).
  6. Bak de broodjes 6-8 min af in de voorverwarmde oven
  7. Check of de soep nat genoeg is naar je smaak, voeg anders wat melk of water toe. Voeg de vis en een kneepje citroensap toe en laat een paar minuten meekoken. De vis zal snel gaar zijn. Giet en spoel intussen de mais af en voeg toe. Hak nog wat peterselie fijn om te garneren. Serveer de soep met de broodjes