Skip to main content

Viscurry van dorade met korianderrijst

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 6 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • 4 filet(s) Dorade
  • 2 el Korianderblad

In Huis

  • 300 g Rijst
  • 4 tl Korianderzaad
  • 1 tl Komijnzaad
  • 2 stuk(s) Gedroogde chilipeper
  • 2 cm Gember
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 el Lichtbruine basterdsuiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Rooster het korianderzaad, komijnzaad en de chilipepers in een droge koekenpan totdat ze lekker geurig worden. Wrijf vervolgens fijn in de vijzel. Schil de gember en knoflook en rasp fijn boven de vijzel. Stamp samen verder fijn met wat zout en de kurkuma.
  3. 3. Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze goudbruin is. Doe de gestampte specerijen erbij en bak zachtjes een paar minuten mee. Halveer de tomaatjes en voeg toe. Schenk er de kokosmelk bij en voeg de suiker toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de currysaus zachtjes 5 minuten inkoken.
  4. 4. Snij de visfilets in repen van circa 3 cm en bestrooi met zout en peper. Leg ze in de currysaus en laat zachtjes 4-5 minuten pruttelen.
  5. 5. Roer het korianderblad door de rijst en serveer met de curry.
  6. <br>6. Tip: Lekker met een eenvoudige salade van zoetzure komkommer.