Skip to main content

Viskoekjes met limoendressing en radijssalade

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Dorade
  • 4 takje(s) Dille
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 takje(s) Munt

In Huis

  • 180 g Quinoa (gekookt)
  • 1 stuk(s) Jalapeno peper
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Eiwit
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 4 el Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 4 el Limoensap
  • om te bakken Zonnebloemolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Haal de huid van de dorade. Doe de vis in de keukenmachine en draai tot een fijne massa. Doe in een schaal. Voeg de gekookte quinoa toe en meng met de hand of een vork.
  2. 2. Hak de jalepenopeper en de dille fijn en doe ook bij de vis. Snij de lente-ui in ringetjes en voeg samen met het eiwit toe. Breng op smaak met zout en peper en 1-2 tl citroenrasp. Meng nogmaals goed.
  3. 3. Snij de groene peper in dunne ringetjes. Meng de mirin en het limoensap tot een dressing. Neem de helft hiervan en meng met de groene peper.
  4. 4. Snij de radijs in heel dunne plakjes en besprenkel met de andere helft van het mirin/limoenmengsel. Bestrooi met peper en zout en wat gehakte muntblaadjes.
  5. 5. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgertjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten. Serveer de burgertjes met de groene peperdressing en de radijssalade.