Skip to main content

Viskoekjes, pasta met peperonata en snijbiet met citroen

Vis

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Zwarte koolvis
  • 600 g Bright light snijbieten
  • 20 g Koriander
  • 1 fles(sen) Peperonata
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 sneetje(s) Witbrood zonder korst
  • 10 el Olijfolie
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 20 g Fijngehakte bladpeterselie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 400 g Pasta
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak broodkruim van de boterhammen in een keukenmachine of met een mes. Snij de visfilets zeer klein of puls in de keukenmachine. Meng met het broodkruim, ui, ¾ van de knoflook (geperst), peterselie, korianderblad en komijnpoeder. Voeg er beetje bij beetje geklutst ei aan toe, tot je een stevig, plakkerig mengsel hebt. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar met je handen en vorm er viskoekjes van met een doorsnede van ca. 6 cm. Leg op een bord. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  2. Rits het blad van de snijbiet en snij de stelen in stukjes. Snij ¼ van de knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Bak er de plakjes knoflook 10 seconden zachtjes in aan. Voeg de stelen toe en laat 5 minuten meestoven. Voeg het blad toe en roerbak tot het blad geslonken is. Breng op smaak met wat zout en knijp er wat citroensap over uit.
  3. Kook de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Bereid de peperonata in een koekenpan volgens gebruiksaanwijzing en check op peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de viskoekjes om en om mooi bruin. Leg ze in de hete peperonata. Zorg dat ze bijna onder de saus komen te staan. Voeg eventueel wat water toe. Doe een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten zachtjes koken zodat de vis kan garen. Draai het gas uit, haal dan het deksel van de pan en laat de viskoekjes nog ca. 10 minuten rusten. Bestrooi vlak voor het serveren met de korianderblaadjes.
  6. Kook terwijl de viskoekjes in de saus liggen de pasta gaar.
  7. Serveer de pasta met de saus en de viskoekjes en de snijbiet ernaast.