Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Visnuggets met venkelsla

Vis

  • Totale tijd minuten
Visnuggets met venkelsla | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks venkel
  • 400 gram witvis stukjes
  • 2 kropje baby romainesla

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 80 gram bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 stuks eieren
  • 40 gram panko broodkruim
  • olijfolie om te bakken
  • naar smaak mayo (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de venkel in kwarten en verwijder het hart. Snij in dunne reepjes.
  2. Doe de dunne reepjes in een slakom, samen met de olijfolie extra vierge, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet koel weg.
  3. Dep de vis droog met een keukenpapiertje.
  4. Zet 3 kommetjes klaar. Doe de bloem en kerriepoeder in kommetje één. Klop het ei los in kommetje twee en de panko met een flinke snuf zout en peper in kommetje drie.
  5. Haal de vis eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Zorg dat alles goed bedekt is.
  6. Neem een vingerdikke laag olie, laat goed heet worden en bak de nuggets ca. 2 minuten per kant knapperig. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  7. Was de sla en snij in repen. Meng met de venkel in een slakom.
  8. Serveer de venkel salade samen met de visnuggets en wat mayo naar smaak.