Skip to main content

Visnuggets en Libanese citroen-aardappelsalade met palmkool, venkel en bleekselderij

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Nicola aardappels
  • 400 gram palmkool
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 200 gram bleekselderij
  • 1 venkel
  • 2 el koriander

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 40 gram panko broodkruim
  • 80 gram bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 1.5 citroen
  • 1 sinaasappel
  • chilivlokken (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappel in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Hussel door de aardappelen samen met ruim olijfolie, peper en zout naar smaak. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min in de oven.
  3. Zet een pannetje water met zout op voor de palmkool.
  4. Snij de nerf uit de palmkool en snij in reepjes. Kook in twee minuten beetgaar. Spoel koud af en laat uitlekken.
  5. Dep de vis droog met een keukenpapiertje.
  6. Zet 3 kommetjes klaar. Doe de bloem en kerriepoeder in kommetje één. Klop het ei los in kommetje twee en de panko met een flinke snuf zout en peper in kommetje drie.
  7. Haal de vis eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Zorg dat alles goed bedekt is.
  8. Neem een vingerdikke laag olie, bak de nuggets ca 2 minuten per kant knapperig. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  9. Snij de het hart van de bleekselderij (de binnenste stengels) in dunne maantjes. Snij de venkel in kleine blokjes van ca 0.5 cm. Rasp de citroen en sinaasappel. Hak de koriander fijn.
  10. Roer als de aardappelen klaar zijn de palmkool, bleekselderij, venkel sinaasappelrasp, citroenrasp en sap (van 1.5 citroen bij 4p), koriander en chilivlokken en wat olijfolie erdoor. Maak op smaak met peper en zout en serveer met de visnuggets en eventueel wat mayo.