Visnuggets met aardappeltjes en wortels

Vis

  • Totale tijd minuten
Visnuggets met aardappeltjes en wortels | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 500 gram regenboog peen
  • 1 stuks venkel
  • 400 gram witvis stukjes

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 80 gram bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 stuks eieren
  • 40 gram panko broodkruim
  • naar smaak mayo (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappel in blokjes van 1 cm. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij grof. Schil de peen en snij in plakjes van 1cm. Hussel de aardappel en venkel met ruim olijfolie, peper en zout naar smaak. Doe dit ook met de peen in een aparte bak (let op: de peen geeft erg af, dus leg het naast elkaar op de bakplaat). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min in de oven.
  3. Dep de vis droog met een keukenpapiertje.
  4. Zet 3 kommetjes klaar. Doe de bloem en kerriepoeder in kommetje één. Klop het ei los in kommetje twee en de panko met een flinke snuf zout en peper in kommetje drie.
  5. Haal de vis eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Zorg dat alles goed bedekt is.
  6. Neem een vingerdikke laag olie, laat goed heet worden en bak de nuggets ca. 2 minuten per kant knapperig. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de aardappel en groenten uit de oven samen met de visnuggets en wat mayo naar smaak.