Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vispaëlla met aubergine, paprika en citroenverveine

Vis

  • Totale tijd minuten
Wk 39 vis paella boontjes

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks paprika's
  • 1 stuks aubergine
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 400 gram gemengde vis
  • 1 takje citroenverveine

In Huis

  • 800 ml water
  • 2 blokjes visbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 240 gram risottorijst
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  2. Snipper de ui en fruit in wat olie in een grote afdekbare pan. Snij de bleekselderij in stukjes en voeg toe. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten.
  3. Zet een pannetje water op met wat zout voor de boontjes straks.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en pureer grof in een hoge maatbeker. Roer de specerijen erdoorheen. Voeg bij de groenten. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
  5. Voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Doe de rijst bij de groenten in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Leg een halve of een hele tak citroenverveine erbij. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na circa 25 min gaar. Zet een wekker op 20 minuten, want dan gaat de vis erbij.
  6. Haal alleen de steeltjes van de boontjes en snij in kleine stukjes van ca. 1 cm. Kook beetgaar in 4-5 min. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven en hou apart.
  7. Dep de gemengde vis droog en voeg met nog wat extra bouillon bij de rijst. Dek af en laat de vis rustig garen. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog wat toe, net zo lang tot de vis en de rijst gaar zijn. Roer steeds voorzichtig zodat de vis niet helemaal stuk gaat.
  8. Breng op smaak met een kneep citroensap, peper en zout en roer op het laatst de boontjes er voorzichtig door.
  9. Snij een paar blaadjes verse verveine heel fijn en garneer het gerecht daarmee.
  10. Goed om te weten: in de gemengde vis kan zitten: zalm, schol, kabeljauw en roodbaars.
  11. Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en min of meer drooggekookt is, dan is het klaar!