Skip to main content

Vispaëlla met aubergine, paprika en tomaten

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 gram aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram kabeljauw

In Huis

  • 800 ml water
  • 2 blokjes visbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.50 tl saffraanpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 240 gram risottorijst
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  2. Snipper de ui en fruit in wat olie in een grote afdekbare pan. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in klein blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten.
  3. Zet een pannetje water op met wat zout voor de boontjes straks.
  4. Snij de tomaten in stukken en pureer ze grof in een hoge maatbeker. Roer de saffraan, de paprikapoeder en cayenne erdoorheen. Roer de tomaat bij de groenten. Voeg wat peper en zout toe.
  5. Voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Doe de rijst bij de groenten in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na circa 25 min gaar.Zet een wekker op 20 minuten, voeg dan de vis erbij.
  6. Verwarm in een andere pan wat olie en bak hier de spinazie in op matig hoog vuur, zodat deze kan slinken. Voeg zodra de spinazie geslonken is, het toe aan de rijst met groenten.
  7. Dep de gemengde vis droog en voeg met nog wat extra bouillon bij de rijst. Dek af en laat de vis rustig garen. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog wat toe, net zo lang tot de vis en de rijst gaar zijn. Roer steeds voorzichtig zodat de vis niet helemaal stuk gaat.
  8. Breng op smaak met een kneep citroensap, peper en zout.
  9. Serveer met nog wat losse partjes citroen erbij.
  10. Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en min of meer drooggekookt is, dan is het klaar!