Vispaella met Hollandse chorizo, aubergine, venkel en paprika

Vis

  • Totale tijd 45 minuten
Vispaella met chorizo aubergine en paprika recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 50 gram chorizo
  • 1 stuks rode ui
  • 1.5 stuks rode paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 2 teentje knoflook
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks venkel
  • 400 gram gemengde vis
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokje visbouillon
  • olie om te bakken
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 300 gram risottorijst
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  2. Snij een klein stukje chorizo in blokjes van 0.5 cm. Verwarm een grote afdekbare wok- of hapjespan (zonder olie) en bak de blokjes chorizo 1 minuut. Haal de chorizo uit de pan met behulp van een schuimspaan en leg op een keukenpapiertje. Laat het vrijgekomen vet in de pan zitten.
  3. Snipper de ui en fruit aan in het chorizovet, voeg zo nodig een klein beetje olie toe. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten.
  4. Halveer een beetje cherrytomaatjes en pureer grof in een hoge maatbeker – of snij zelf fijn. Voeg bij de groenten samen met de kurkuma, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper en wat peper en zout.
  5. Doe de rijst bij de groenten in de pan, voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Herhaal dit telkens als de bouillon is opgenomen. Dek tussendoor af met een deksel. De rijst is na 20-25 min gaar. De rijst mag nog een bite hebben en de bouillon hoeft niet op. Zet een wekker op 18 minuten, want dan gaat de vis erbij.
  6. Verwijder intussen het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en snij in dunne plakjes. Dep de gemengde vis droog.
  7. Roer de chorizo door de rijst. Voeg de vis en groenten, met nog wat extra bouillon toe. Dek af en laat de vis rustig garen. Schep af en toe voorzichtig om, zodat de vis niet helemaal stuk gaat.
  8. Breng op smaak met een kneep citroensap (uit een flesje), peper en zout. Hak de peterselie grof (naar smaak). Garneer de paella met peterselie en serveer.
  9. Goed om te weten: in de gemengde vis kan zitten: zalm, schol en kabeljauw.