Skip to main content

Vispie met knolselderijsoep en coleslaw

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Fish pie
  • 400 g Witte kool
  • 3 el Yoghurt
  • 2 stuk(s) Ui
  • 250 g Peen
  • 800 g Knolselderij
  • 100 ml Room

In Huis

  • 2 el Mayonaise
  • 3 tl Witte wijnazijn
  • snufje(s) Zout
  • 3 teen Knoflook
  • 50 g Boter
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 50 g Bloem
  • 2 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Kippenbouillon
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de pie zonder (!!) het foliebakje in 15-20 minuten af.
  2. 2. Snij de aangegeven hoeveelheid witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een mengkom en voeg de mayonaise, yoghurt, witte wijn azijn en een flinke snuf zout toe. Kneed de kool gedurende ca. 2 minuten met je handen totdat het wat zachter wordt.
  3. 3. Snipper 1 el (bij 4p) ui extra fijn en roer door de coleslaw. Rasp de aangegeven hoeveelheid peen en roer ook door de kool. Zet koel weg.
  4. 4. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Snipper de rest van de ui. Verwijder het schilletje van de knoflooktenen en kneus ze.
  5. 5. Smelt de boter. Voeg de uien, knolselderij, gekneusde knoflook en laurier toe. Laat het geheel 10 minuten zweten, zorg dat het niet verkleurt.
  6. 6. Voeg de bloem toe en bak al roerend een tijdje mee. Voeg kokend water en kippenbouillonblokjes toe. Kook nog 10 minuten totdat de knolselderij gaar is.
  7. 7. Verwijder het laurierblad en mix de soep glad (met een staafmixer). Zeef eventueel als je een hele fluwelige soep wil. Roer de room erdoor en maak op smaak met peper en zout.
  8. 8. Serveer met de pie en de coleslaw.
  9. <br>Let op: je hebt twee keer peen, witte kool en room nodig deze week!