Skip to main content

Visstoof met kokosmelk, paksoi en venkel

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 sjalot
  • 1 knol venkel
  • 200 gram meiraap
  • 600 gram aardappelen
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 stronken paksoi
  • 400 gram gemengde vis

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 1 blokje(s) visbouillon
  • 200 ml water
  • citroensap, naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn. Verwarm in een stoofpan de boter en fruit de sjalot.
  2. Snij het loof en het kontje van de venkel en snij in stukjes. Schil de meiknol en snij in blokjes. Voeg venkel en meiknol met het venkelzaad bij de sjalot en bak mee.
  3. Schil intussen de aardappels en snij in hapklare blokjes.
  4. Voeg de knoflook en de aardappelen bij de rest. Roer de bloem er doorheen. Voeg de kokosmelk erbij en laat aan de kook komen. Voeg het laurierblaadje, het water en het bouillonblokje toe. Draai het vuur zacht en laat met deksel ca 10 minuutjes stoven.
  5. Spoel de paksoi af en snij in repen. Snij de vis een stukken.
  6. Leg als de aardappel net beetgaar is de vis boven op de groenten en daarbovenop de paksoi. Zet het vuur hoog en dek af met een deksel. Na een paar minuutjes zou de vis gaar moeten zijn en de paksoi geslonken.
  7. Schep op in diepe borden en laat iedereen zelf indien nodig nog op smaak brengen met zout, peper en evt. een kneepje citroensap