Skip to main content

Visstoof met spinazie en venkel

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 knol venkel
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 2 teen(tjes) knoflook
  • 600 g aardappelen
  • 800 g spinazie
  • 400 g gemengde vis

In Huis

  • 200 ml kokend water
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 200 ml melk
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 1 blokje(s) visbouillon
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snij het loof van de venkel, dan in kwarten en dan in stukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm in een stoofpan de boter en fruit de ui en venkel met het venkelzaad, totdat de ui glazig is.
  3. Schil intussen de aardappels en snij in hapklare blokjes.
  4. Voeg nu de knoflook en de aardappelen toe. Roer de bloem er doorheen. Voeg de melk erbij en laat aan de kook komen. Voeg dan het laurierblaadje, het kokende water en het bouillonblokje toe. Draai het vuur zacht en laat met deksel ca 10 minuutjes stoven.
  5. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge.
  6. Leg als de aardappel net beetgaar is de vis en garnalen boven op de groenten en daarbovenop de spinazie. Zet het vuur hoog en dek af met een deksel. Na een paar minuutjes zou de vis gaar moeten zijn en de spinazie geslonken.
  7. Schep op in diepe borden en laat iedereen zelf indien nodig nog op smaak brengen met zout en peper.