Skip to main content

Visstoofje ras el hanout met pompoen, rijst en roergebakken paksoi

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 600 g Flespompoen
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 2 tl Ras el hanout
  • 400 g Koolvis
  • 3 el Peterselie
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 2 el Yoghurt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 200 ml Water
  • 1 blokje(s) Visbouillon
  • 1 tl Citroensap (uit flesje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet 50 gram rijst met 100 ml water pp op en breng aan de kook. Kook zachtjes gaar in 30-35 minuten. Voeg wat zout toe.
  2. 2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm.
  3. 3. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snij de groene peper in stukjes, laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt.
  4. 4. Fruit de ui in wat olie in een hapjespan een paar minuutjes aan. Bak de tomatenpuree even mee zodat het zuur eraf gaat. Voeg de helft van de knoflook, groene peper, pompoenblokjes en de helft van de Ras el Hanout toe en bak 2 minuten al omscheppend. Voeg het water en het visbouillonblokje toe en laat zachtjes 15 minuten sudderen totdat de pompoen gaar is.
  5. 5. Smeer de vis in met het citroensap (mag uit een flesje), de rest van de Ras el Hanout en het peper en zout. Laat even marineren. Hak de peterselie fijn.
  6. 6. Snij het wit van de paksoi in plakjes en het blad in repen. Roerbak in een beetje olie op hoog vuur een paar minuutjes totdat het slinkt. Voeg de andere helft van de knoflook toe, schep een paar keer om en draai het vuur uit. Maak op smaak met peper en zout.
  7. 7. Roer als de pompoen gaar genoeg is naar je smaak de yoghurt erdoorheen en leg de vis erop. Dek af en laat de vis in ca. 5 minuten net aan gaar worden. Garneer met de peterselie en serveer met de rijst en de roergebakken paksoi.
  8. <br>Let op: Je hebt twee keer pompoen nodig deze week.