Skip to main content

Visvrije gamba’s en Libanese citroen-aardappelsalade met palmkool, bleekselderij en venkel

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo aardappel
  • 2 pakjes visvrije gamba's
  • 400 gram palmkool
  • 200 gram bleekselderij (het hart)
  • 1 venkel
  • 1.50 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 el koriander
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappel in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Hussel door de aardappelen samen met ruim olijfolie, peper en zout naar smaak. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min in de oven.
  3. Zet een pannetje water met zout op voor de palmkool.
  4. Snij de nerf uit de palmkool en snij in reepjes. Kook in twee minuten beetgaar. Spoel koud af en laat uitlekken.
  5. Snij de het hart van de bleekselderij (de binnenste stengels) in dunne maantjes. Snij de venkel in kleine blokjes van ca 0.5 cm. Rasp de citroen en sinaasappel. Hak de koriander en peterselie fijn. Zet apart.
  6. Verhit olie in een koekenpan en voeg de Visvrije Gamba’s toe. Bak circa 4 minuten op hoog vuur goudbruin. Maak op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
  7. Roer als de aardappelen klaar zijn de palmkool, bleekselderij sinaasappelrasp, citroenrasp en sap (van 1.5 citroen bij 4p), koriander en chilivlokken erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de aardappeltjes met de visvrije gamba’s. Voeg eventueel nog wat citroensap naar smaak toe.