Skip to main content

Vitello tonnato met een pastasalade met courgette en zomerpostelein

Kalf

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram kalfsrollade/vitello
  • 1.50 courgette
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 0.50 zakje zomerpostelein
  • 1.50 blikje tonijn

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 240 gram speltpasta
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 el kappertjes
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koeling zodat het straks iets minder koud is. Zet een pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Snij de courgette in stukken van ongeveer 1 bij 2 cm. Bak in een wok* in wat olie stevig aan tot die begint te bruinen. Snij intussen de cherry- tomaatjes doormidden. Voeg als je dat lekker vindt bijv. de helft daarvan een paar minuten bij de courgette tot ze net openspringen. Bestrooi met peper en zout.
  3. Kook de pasta gaar in 8 minuten. Giet af en besprenkel met wat olie.
  4. Maak in een slabak een dressing van de balsamicoazijn, mosterd, geperste knoflook, olijfolie extra vierge, peper en zout. Voeg de rauwe tomaatjes, de groenten uit de pan en de pasta toe.
  5. Spoel de zomerpostelein af en verwijder indien gewenst de dikste delen van de stelen. Voeg op het laatst bij de pastasalade.
  6. Maak de tonnato. Doe de tonijn (met een deel van het vocht, bewaar de rest voor later eventueel) in een hoge maatbeker. Voeg de mayonaise en het citroensap toe en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat tonijnvocht.
  7. Leg de vitello op een grote schaal. Verdeel de tonnato erover en garneer met de kappertjes. Serveer met de pastasalade.
  8. *in een ovenschaal met olie en peper en zout onder de grill is ook heel lekker, maar kost net wat meer tijd.
  9. Overgebleven tonnato smaakt heerlijk op een toastje bij de borrel!