Skip to main content

Vlaamse runderstoofpot

Rund

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g runderstoofvlees
  • 1 stuk(s) boterham

In Huis

  • 2 el bloem
  • om te bakken olijfolie
  • 2 stuk(s) uien
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 flesje(s) bruin bier
  • 1 blokje(s) runderbouillon
  • 2 blaadje(s) laurier
  • 2 takje(s) tijm
  • 1 el grove mosterd
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Strooi wat zout en peper over de stukken vlees en bestuif met bloem zodat alle kanten goed bedekt zijn.
  2. Braad het vlees met wat olijfolie op hoog vuur aan in een braadpan. Doe niet teveel tegelijk, ze moeten de ruimte hebben in de pan. Schep het vlees uit de pan als het mooi bruin is.
  3. Snijd de uien in grove stukjes. Bak ze ca. 7 minuten aan in de braadpan tot licht bruin en zacht.
  4. Hak de knoflook, voeg toe aan de uien en laat ca. 1 minuut meebakken.
  5. Doe dan het vlees met het vocht terug in de braadpan. Giet het flesje bier erbij zodat het vlees net onder staat.
  6. Voeg vervolgens het zout en versgemalen peper, het bouillonblokje, laurierblad en takjes tijm toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  7. Besmeer de boterham met de mosterd. Leg de boterham met de besmeerde kant naar beneden op het vlees.
  8. Zet de pan op het kleinste pitje zodra het weer begint te koken. Laat ca. 1 uur op een laag vuur stoven met de deksel erop.
  9. Was intussen de aardappels, snij ze in kwarten en blancheer deze even in kokend water. Bak, als de stoofpot bijna klaar is, de aardappelen goudbruin in een koekenpan.
  10. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm uit de braadpan en gooi deze weg.
  11. Roer het vochtige brood door de saus zodat er geen grote stukken meer overblijven.
  12. <br>Tip: Serveer de stoofpot met de gebakken aardappels en een frisse salade.