Volkoren fusilli met kruidige tonijn-spinazie-paprikaroomsaus

Vis

  • Totale tijd 30 minuten
3749 Fusilli Met Een Pittige Tonijnroomsaus Nieuw Zeelandse Spinazie En Paprika

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram volkoren fusilli
  • 2 banaansjalot
  • 1 el rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 1 el tijmblaadjes
  • 6 blaadjes salie
  • 2 rode paprika's
  • 4 blikjes tonijn (op olie)
  • 3 el kappertjes
  • 400 gram spinazie
  • 125 ml crème fraîche

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta. Kook 60 gram pp (bij grote eters 75 gr pp) al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de sjalot in dunne halve ringen. Fruit in wat olie in een braadpan.
  3. Ris de rozemarijn, oregano en tijm, Hak de kruiden (ook de salie) en de knoflook fijn. Voeg bij de sjalot als deze glazig is.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes (lengte van de fusilli, zie foto). Bak de paprika een paar minuten mee.
  5. Giet de tonijn af, en voeg met de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
  6. Voeg de spinazie en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de pasta toe en roer goed door.