Skip to main content

Volkoren fusilli met een pittige tonijn-roomsaus, spinazie en paprika

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren fusilli
  • 1 rode ui
  • 1 el rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 1 el tijmblaadjes
  • 6 blaadjes salie
  • 1 rode peper
  • 2 rode paprika's
  • 4 blikjes tonijn (op olie)
  • 20 gram kappertjes
  • 400 gram spinazie
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 stuks lente-ui

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta. Kook 60 gram pp (bij grote eters 75 gr pp) al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een braadpan.
  3. Ris de rozemarijn, oregano en tijm, Hak de kruiden (ook de salie) en de knoflook fijn. Voeg bij de ui als deze glazig is.
  4. Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
  5. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes (lengte van de fusilli). Bak de paprika een paar minuten mee.
  6. Giet de tonijn af, en voeg met de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
  7. Voeg de spinazie en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de pasta toe en roer goed door.
  8. Hak de lente ui fijn. Strooi over de tonijnpasta en serveer.