Volkoren fusilli met kruidige tonijn-spinazie-paprikaroomsaus

Vis

  • Totale tijd minuten
Volkoren fusilli met kruidige tonijn-spinazie-paprikaroomsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren fusilli
  • 2 stuks banaansjalot
  • 1 el rozemarijnblaadjes
  • 2 takjes oregano
  • 1 el tijmblaadjes
  • 6 blaadjes salie
  • 2 stuks rode paprika
  • 2 blikje tonijn (op water)
  • 3 el kappertjes
  • 400 gram spinazie
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentje knoflook
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook 60 gram pp (bij grote eters 75 gr pp) al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de sjalot in dunne halve ringen. Verwarm olie in een braadpan en fruit de sjalot zachtjes.
  3. Ris de rozemarijn, oregano en tijm. Hak samen met de salie en knoflook fijn. Voeg bij de sjalot als deze glazig is.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snij in dunne reepjes in ongeveer de lengte van de fusilli. Bak een paar minuten mee.
  5. Giet de tonijn af en voeg samen met de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
  6. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Roer daarna de crème fraîche er door en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.