Volkoren fusilli met PLNT reepjes, spinazie, paprika en een pittige roomsaus

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Volkoren fusilli met PLNT reepjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 1 el rozemarijn
  • 2 takjes oreganoblaadjes
  • 6 blaadjes salie
  • 1 stuks rode peper
  • 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
  • 2 stuks rode paprika
  • 3 el kappertjes
  • 400 gram spinazie
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 2 pakken PLNT reepjes
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een braadpan.
  3. Ris de rozemarijn en oregano. Hak samen met de salie en knoflook fijn. Voeg met de gedroogde tijm bij de ui als deze glazig is.
  4. Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
  5. Kook de fusilli gaar in 9-11 minuten (zie tip). Giet af.
  6. Snij de paprika in dunne reepjes (lengte van de fusilli). Bak een paar minuten mee met de ui.
  7. Voeg de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
  8. Voeg de spinazie en de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en flink peper. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren.
  9. Bak intussen de PLNT reepjes in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Hak de lente ui fijn, warm kort mee met de saus. Meng de pasta door de roomsaus en serveer met de knapperige reepjes.
  11. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.