Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Volkoren fusilli met spek-pastasaus en geraspte kaas

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pasta ovenschotel met tomaat koolraap spek en Terschellinger kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram koolraap
  • 300 gram spekreepjes
  • 1 stuks sjalot
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks prei
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 1 bakje easy pastasaus
  • 150 gram geraspte extra belegen kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. En nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
  2. Schil de koolraap en snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt. Giet af.
  3. Bak de spekjes in wat olie zachtjes uit in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot. Voeg toe. Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in dunne plakjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg samen met de gedroogde tijm toe. Roer om en bak verder.
  4. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
  5. Voeg de pastasaus en koolraapblokjes bij het spekmengsel. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Breng op smaak met peper.
  6. Meng de pasta door de saus (zie tip), strooi de kaas erover en serveer.
  7. Heb je tijd? Doe het pastamengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet ca. 5 minuten onder de grill voor een extra krokant korstje.