Volkoren fusilli met vega reepjes, spinazie, paprika en pittige roomsaus

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Fusilli met vegan reepjes, spinazie en roomsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram volkoren fusilli
  • 1 stuks rode ui
  • 1 el rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 6 blaadjes salie
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 el kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 300 gram spinazie
  • 1 bakje crème fraîche
  • 400 gram vega reepjes
  • 100 gram oude kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook de volkoren fusilli in 9-10 minuten al dente.
  2. Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een wok- of braadpan.
  3. Ris de rozemarijn en oregano. Hak de kruiden (ook de salieblaadjes) en knoflook fijn. Voeg bij de ui.
  4. Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
  5. Snij de paprika in stukjes. Snij de kastanjechampignons in tweeën of vieren. Bak beide een paar minuten mee.
  6. Voeg de kappertjes. Roer goed door. Pers de citroen en blus ermee af (let op: je hebt deze week ook citroenrasp nodig!).
  7. Voeg de crème fraîche en de spinazie (in delen) toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje ca. 5 minuten pruttelen. Voeg de pasta toe en roer goed door.
  8. Bak intussen de vega reepjes in een koekenpan in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Rasp de kaas. Strooi de knapperige vega reepjes en de kaas over de pasta en serveer.