Skip to main content

Volkoren fusilli met vegan kipstukjes, spinazie, paprika en pittige roomsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 300 gram vegan kipstukjes

In Huis

  • 240 gram volkoren fusilli
  • olijfolie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 rode peper
  • 20 gram kappertjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el citroensap (uit flesje)
  • 1 lente-ui
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta. Kook 60 gram pp (bij grote eters 75 gr pp) al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een braadpan.
  3. Hak de kruiden de knoflook fijn. Voeg samen met de italiaanse kruiden bij de ui als deze glazig is.
  4. Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
  5. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes (lengte van de fusilli). Bak de paprika een paar minuten mee.
  6. Voeg de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
  7. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Voeg de spinazie en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de pasta toe en roer goed door.
  8. Bak intussen de vegan reepjes in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Hak de lente ui fijn. Strooi de lente-ui en knapperige vegan reepjes over de pasta en serveer.