Volkoren fusilli met vegan reepjes, spinazie, paprika en een pittige roomsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 240 gram volkoren fusilli
- 1 rode ui
- 1 el rozemarijn
- 2 takjes oregano
- 1 el tijm
- 6 blaadjes salie
- 1 rode peper
- 2 rode paprika's
- 20 gram kappertjes
- 400 gram spinazie
- 125 ml crème fraîche
- 400 gram vegan reepjes
- 1 lente-ui
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 1 el citroensap (uit flesje)
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de pasta. Kook 60 gram pp (bij grote eters 75 gr pp) al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een braadpan.
- Ris de rozemarijn, oregano en tijm, Hak de kruiden (ook de salie) en de knoflook fijn. Voeg bij de ui als deze glazig is.
- Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes (lengte van de fusilli). Bak de paprika een paar minuten mee.
- Voeg de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
- Voeg de spinazie en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de pasta toe en roer goed door.
- Bak intussen de vegan reepjes in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de lente ui fijn. Strooi de lente-ui en knapperige vegan reepjes over de tonijnpasta en serveer.