Volkoren pasta met gehakt, snijbiet, cherrytomaatjes en Lutjewinkel oude kaas

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Volkoren pasta met gehakt snijbiet cherrytomaatjes en Lutjewinkel oude kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks puntpaprika
  • 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
  • 400 gram snijbiet
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram oude kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 teen knoflook
  • 0.25 tl chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Verhit olie in een flinke wok of hapjespan. Leg het gehakt erin en laat 1 kant goed bruin bakken. Keer om en bak met een spatel rul.
  3. Snipper intussen de ui. Voeg bij het gehakt als het aangebakken is en bak zachtjes mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe.
  4. Snij de paprika in stukjes en hak de knoflook fijn. Bak mee met het gehakt en de ui. Voeg indien gewenst ook wat chilivlokjes toe.
  5. Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten. Roer in de eerste minuut goed om plakken te voorkomen! En zie tip.
  6. Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij het gehakt. Snij het blad in repen en hou nog even apart. Halveer de cherrytomaatjes.
  7. Voeg het snijbietblad en de tomaatjes toe. Roerbak tot de snijbiet is geslonken en de tomaatjes ietsje zacht zijn geworden. Check op zout en peper.
  8. Laat iedereen naar wens pasta en groenten opscheppen en kaas(**!) eroverheen raspen.
  9. Je hebt meer pasta gekregen, handig voor grote eters.