Skip to main content

Volkoren pasta met tomaat, koolraap, spek en kaas

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren spaghetti
  • 500 g Koolraap
  • 250 g Spekjes
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 tl Tijm
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 150 g Belegen kaas

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren tomatenstukjes, sjalot, prei, koolraap en bleekselderij nodig.
  2. 1. Zet een pan met water op voor de pasta.
  3. 2. Schil de koolraap. Snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  4. 3. Bak de spekjes zachtjes uit in een droge pan. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en snipper de sjalot. Voeg een paar minuten bij het spek.
  5. 4. Hak de knoflook fijn. Voeg de koolraap toe, samen met de knoflook. Bak even goed om en laat een beetje sudderen.
  6. 5. Kerf de prei in in de lengte, spoel zand ertussen uit en snij in ringen. Rits de blaadjes tijm van de takjes en voeg samen met de prei in de pan. Roerbak nog even mee.
  7. 6. Voeg de stukjes tomaat erbij en laat met deksel sudderen totdat de koolraap gaar is, ca. 8-10 minuten.
  8. 7. Kook intussen de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. 8. Verwarm de oven voor op grillstand.
  10. 9. Rasp de kaas.
  11. 10. Voeg de pasta bij de koolraap als die gaar is en breng op smaak met peper en evt. zout.
  12. 11. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Schuif voor ca. 5 minuten onder de grill voor een lekker bruin korstje.