Skip to main content

Volkoren pasta met tomaat, koolraap, spek en Skylger kaas

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram koolraap
  • 250 gram spekjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks banaanslajot
  • 2 stuks prei
  • 2 tl tijm (gerist)
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 250 gram volkoren fusilli
  • 150 gram Skylger kaas

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met ruim water en zout op voor de pasta (zie tip).
  2. Schil en snij de koolraap in kleine blokjes van 0.5 cm
  3. Bak de spekjes in wat olie zachtjes uit in grote koekenpan of wok. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en snipper de sjalot. Voeg bij de spekjes.
  4. Hak de knoflook fijn en doe, samen met de koolraapblokjes, bij de spekjes. Roer om en laat een beetje sudderen.
  5. Snij de prei in ringen en ris de tijm. Voeg bij de spekjes en roerbak even mee.
  6. Voeg de stukjes tomaat toe en laat met het deksel op de pan sudderen totdat de koolraap gaar is, ca. 8-10 min.
  7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de kaas.
  9. Voeg de pasta bij de koolraap als die gaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Roer een deel er een beetje door. Schuif voor ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een klein beetje smelt.
  11. Kook wat extra pasta voor grote eters.