Skip to main content

Volkoren pasta met tomaat, koolrabi, courgette, spek en Reade Jutter kaas

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 koolrabi's
  • 300 gram spekjes
  • 1 courgette
  • 1 banaansjalot
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram Reade Jutter kaas

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram volkoren pasta
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de pasta.
  2. Schil de koolrabi. Snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Snij de courgette in blokjes van ca 1 cm.
  3. Bak de spekjes zachtjes uit in een droge pan. Snipper de sjalot. Voeg een paar minuten bij het spek.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg de koolrabi en courgette toe, samen met de knoflook. Bak even goed om en laat een beetje sudderen.
  5. Rits de blaadjes tijm van de takjes en voeg bij de pan.
  6. Snij de tomaatjes in stukjes en voeg ook toe. Laat met deksel sudderen totdat de koolraap gaar is, ca. 8-10 minuten.
  7. Kook intussen de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Verwarm de oven voor op grillstand.
  9. Snij de kaas in kleine stukjes.
  10. Voeg de pasta bij de koolrabi als die gaar is en breng op smaak met peper en evt. zout.
  11. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de stukjes kaas. Schuif voor ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een klein beetje smelt.