Skip to main content

Volkoren pitabroodje met vegetarische shoarma, veldsla, rauwkost en Arabische wortelsalade

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Regenboogpeen
  • 2 el Verse munt
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 2 pakje(s) Vegetarische shoarma
  • 8 stuk(s) Pitabrood
  • 2 bak Yoghurt

In Huis

  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 3 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt 2 x komkommer en radijs nodig deze week.
  2. 1. Rasp de peen grof. Hak de munt. Snij de rode peper fijn. Maak een dressing van de citroensap, azijn, olie en rode peper (minder als je niet van pittig houdt of laat de pitjes erin voor extra pit). Breng op smaak met peper en zout. Meng met de wortel en het grootste deel van de munt (bewaar een beetje voor de yoghurt) en zet ten minste 20 minuten in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
  3. 2. Snij de radijs in dunnen plakjes en snij de komkommer in staafjes, zet in bakjes op tafel. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Bewaar wat plukjes sla voor in de broodjes en leg de rest op een schaal. Verdeel daar op het laatst de wortelsalade op.
  4. 3. Bak de vegetarische shoarma bruin in ca. 6 minuten.
  5. 4. Maak de pitabroodjes warm volgens gebruiksaanwijzing.
  6. 5. Hak de knoflook heel fijn en roer met wat peper, zout en de rest van de munt door de yoghurt.
  7. 6. Doe in elk broodje een beetje veldsla, komkommer, radijs, wat wortelsalade en het shoarmavlees en maak af met wat yoghurtsaus. Serveer met de rest van de veldsla-wortelsalade.