Volkoren spaghetti met cherrytomaatjes, witte bonen, zonnebloemcrunch en dragon
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram cherrytomaatjes
- 300 gram volkoren spaghetti
- 1 stuks gele ui
- 2 stengel bleekselderij
- 200 gram wortel
- 100 gram tomatenpuree
- 15 gram dragon
- 1 stuks citroen
- 60 gram zonnebloempitten
- 32 gram panko
- 1 potje witte bonen
- 100 gram weerribben pikante kaas
- 0.5 zakje rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 teen knoflook (voor de crunch)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout. Zet in de oven en pof ze 10-12 minuten tot ze openspringen en een beetje bruinen.
- Kook de pasta (zie tip) al dente in 8-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin. Giet af (bewaar wat kookvocht!).
- Snipper de ui en fruit in wat olie in een afdekbare koekenpan.
- Snij de bleekselderij in plakjes. Snij de wortel in halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is en bak verder. Pers de knoflook erbij en voeg wat zout toe. Bak een paar minuutjes aan.
- Maak een ruimte in het midden vrij en bak de tomatenpuree daar een minuutje om te ontzuren. Meng met de groenten en bak ca. 5 minuten tot de groenten gaar zijn.
- Hak de dragon fijn en rasp de citroen.
- Maak de crunch. Rooster de zonnebloempitten zachtjes in een droge koekenpan tot de pitten kleuren. Hak de knoflook fijn. Voeg een drupje olie, de panko, citroenrasp en de knoflook toe. Schep een paar keer om en haal de pan van het vuur. Laat een beetje afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de witte bonen af. Voeg samen met de tomaatjes (incl aanhangend vocht) bij de groenten. Voeg 2 soeplepels (bij 4p) kookvocht toe en breng op smaak met een kneepje citroensap en peper en zout. Meng op het laatste de pasta door de saus. Bestrooi met de dragon.
- Rasp de kaas.
- Serveer de pasta samen met de kaas, citroenpanko en een handje rucola.