Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Volkoren spaghetti met Italiaanse worst, cherrytomaatjes en pikante kaas

Varken

  • Totale tijd minuten
Volkoren spaghetti met Italiaanse worst, cherrytomaatjes en pikante kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks Italiaanse worst
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
  • 1 stuks gele ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 gram wortel
  • 100 gram tomatenpuree
  • 100 gram Weerribben pikante kaas
  • 15 gram peterselie
  • 0.5 zakje rucola

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 4 teen knoflook
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  2. Snij de worsten in stukjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak de stukjes worst rondom bruin. Haal uit de pan (het hoeft nog niet gaar te zijn). Laat het bakvet in de pan.
  3. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout. Zet in de oven en pof ze 10 - 12 minuten tot ze openspringen en een beetje bruinen.
  4. Kook de pasta (zie tip) al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin. Giet af (bewaar wat kookvocht!).
  5. Snipper de ui en fruit zachtjes in het bakvet van de worst.
  6. Snij de bleekselderij in plakjes. Snij de wortel in halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is en bak verder. Pers de knoflook erbij en voeg wat zout toe. Bak een paar minuutjes.
  7. Maak een ruimte in het midden vrij en bak de tomatenpuree daar een minuutje om te ontzuren. Meng met de groenten en bak ca. 5 minuten tot de groenten gaar zijn.
  8. Voeg de tomaatjes (incl aanhangend vocht) en de stukjes worst bij de groenten. Voeg 2 soeplepels (bij 4p) kookvocht toe en breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Meng de pasta door de saus.
  9. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.
  10. Serveer de pasta samen met de kaas, fijngehakte peterselie en een handje rucola.
  11. Je hebt meer pasta gekregen voor grotere eters.