Skip to main content

Voorjaars-minestronesoep met ciabatta

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 spitskool
  • 2 preien
  • 1 courgette
  • 600 gram tomaten
  • 200 gram groene asperges
  • 2 blikjes witte bonen
  • 2 ciabattas
  • 1 zakje geraspte kaas

In Huis

  • 1500 ml water
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 blokje(s) groentebouillon
  • 2 el Italiaanse tuinkruiden
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet vast 1,5 liter water op in een waterkoker (als je die hebt is het handig, maar het hoeft niet).
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Snij de spitskool doormidden en haal het hart eruit. Snij vervolgens in kwarten en dan in reepjes.
  4. Verwarm in een soeppan met dikke bodem wat olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg als de ui wat zacht is de spitskool toe, roer goed om en fruit de spitskool nog een paar minuten mee op zacht vuur.
  5. Spoel intussen de prei af en snij in ringen. Snij de courgette en de tomaat in stukjes. Snij het houterige deel (ca. 1-2 cm) van de asperges en snij in stukjes. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.
  6. Als de spitskool wat zacht is geworden blus je deze af met 1,5 liter (kokend) water. Voeg de bouillon blokjes, de prei, tomaten en courgettes toe. Voeg 2 el Italiaanse kruiden toe en laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet een wekker op 15 minuten, want dan moeten de asperges en de witte bonen er nog 15 minuutjes bij.
  7. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden om de ciabattas af te bakken. Deze moeten er circa 10 minuutjes in als de oven goed heet is.
  8. Snij de ciabattas in plakjes en zet een bakje olijfolie op tafel om in te dopen. Zet ook een bakje met geraspte kaas op tafel om in de soep te strooien*.
  9. Maak de soep af met peper en zout naar smaak en druppel er nog flink wat goede olijfolie doorheen.
  10. Serveer direct.
  11. Wijnsuggestie: Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)
  12. <br>*Tip: als je zin en tijd hebt kan je ook de plakjes ciabatta met kaas bestrooien of insmeren met knoflook en olijfolie en even bruin laten worden onder de grill.<br>Tip: hou je van pittig? Strooi dan wat cayenne peper door de soep.