Skip to main content

Voorjaarslasagne met raapsteel, andijvie, lente-ui en Doruvael

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Lasagnevellen (vers)
  • 250 g Doruvael kaas
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 3 stuk(s) Banaansjalot
  • 300 g Andijvie
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 3 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • scheutje(s) Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt vaker Parmezaan en banaansjalot nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor.
  3. 2. Breng een pan water aan de kook en kook daarin de lasagne vellen 3 minuten voor. Giet en spoel af en trek de vellen voorzichtig los.
  4. 3. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagne vellen. Bewaar de rest voor straks, je gaat drie lagen maken.
  5. 4. Snij de andijvie grof en was met behulp van een slacentrifuge. Snipper de sjalot, snij de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook fijn.
  6. 5. Fruit de sjalot zachtjes in wat olie in een grote wok. Voeg de knoflook en de andijvie (eventueel in delen) bij de ui en roerbak tot net geslonken.
  7. 6. Rasp intussen de Doruvael en de Parmezaan.
  8. 7. Spoel de raapsteelbosjes goed af en snij alleen de worteltjes (niet de stelen) eraf. Hak grof in vieren. Meng bij de andijvie. Voeg de lente-ui toe. Maak goed op smaak met peper en zout en een scheutje citroensap.
  9. 8. Bedek de eerste laag lasagne met 1/3 van de groente en 1/3 van de doruvael. Ga door met laagjes maken, eindigend met de groente. Meng het laatste deel van de Doruvael met de Parmezaan. Strooi eroverheen.
  10. 9. Zet ca. 10 minuten in de oven (met grillstand) totdat de kaas is gesmolten en er een goudbruin korstje op zit.