Wagyu burger met pastinaakrosti en veldsla

Rund

  • Totale tijd 40 minuten
1240 Wagyu Burger Met Pastinaakrosti En Veldsla

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Nieks witte aardappelen
  • 600 g Pastinaak
  • 4 stuk(s) Wagyu burger
  • 2 zakje(s) Veldsla
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 1 tl Paprikapoeder
  • 6 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Borstel de aardappels schoon onder koud water. Schil de pastinaken.
  2. Rasp de aardappels met schil en al en rasp ook de pastinaken (dit gaat heel makkelijk met een keukenmachine, als je die hebt!). Schil de ui en rasp deze ook.
  3. Kluts 2 eieren los met een vork in een kommetje.
  4. Meng de aardappel, pastinaak, ei en ui goed door elkaar en meng er paprikapoeder, peper en zout doorheen.
  5. Bak intussen de wagyu burgers mooi bruin in een andere koekenpan.
  6. Maak terwijl de burgers bakken een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Was de sla en sla droog. Meng de dressing vlak voor het opdienen door de sla.
  7. <br>Doe het mengsel in een grote ovenschaal of bakblik en druk het stevig aan. Let op: het moet een plak van ongeveer 1 cm dik worden. Leg er een paar kleine schilfers boter op en schuif in de oven. Bak tot de bovenkant mooi bruin is in ca. 25 minuten (je kan er ook koekjes of een grote koek van bakken in een koekenpan, dat is wel iets meer werk maar ziet er leuk uit. Doe dan wel ca. 3 el bloem door het mengsel om het goed te platen plakken!).