Skip to main content

Warme aardappelsalade met rettich en braadworst

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 650 g La Ratte aardappels
  • 350 g Rettich
  • 150 g Romaine sla
  • 4 stuk(s) Kalfsbraadworst

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Honing
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 5 g Bieslook
  • 10 g Peterselie
  • 10 g Walnoten
  • 1 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Spoel de aardappels schoon en halveer ze. Pel en kneus de knoflook. Breng een pan ruim water met wat zout aan de kook. Kook de aardappels en het teentje knoflook ongeveer 10 minuten. Test de aardappels tussendoor, ze moeten niet te gaar worden. Giet ze af en laat ze uitstomen. Verwijder de schil zo nodig. Doe in een schaal. Bewaar de knoflook.
  2. 2. Schil en rasp de rettich grof boven de aardappels, of gebruik een juliennesnijder. Meng er wat zout door en laat staan totdat de aardappels tot lauwwarm zijn afgekoeld.
  3. 3. Hak het gekookte teentje knoflook fijn en doe het in een kommetje. Roer er de mosterd, azijn, paprikapoeder en honing door. Klop er op het laatst de olie doorheen.
  4. 4. Hak de bieslook en peterselie fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Was de rest en scheur in kleinere stukken. Hak de walnoten grof. Voeg de kruiden, sla en walnoten bij de afgekoelde aardappel en rettich.
  5. 5. Schep de dressing door de salade en laat de smaken even intrekken.
  6. 6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworsten om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten. Serveer de salade lauwwarm samen met de worstjes.