Skip to main content

Warme schotel met spek, aardappel, snijbonen en geitencamembert

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Snijbonen
  • 200 g Spekblokjes
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) (Roze) tomaten
  • 6 takje(s) Peterselie
  • 1 stuk(s) Geitencamembert

In Huis

  • 200 g Aardappelen vastkokend
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • 6 el Slagroom
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en kook ze gaar in ca. 15 minuten afhankelijk van hun grootte.
  2. 2. Snij de snijbonen in grove stukken en kook ca. 10 minuten beetgaar in water met wat zout.
  3. 3. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie en bak de spekjes zachtjes bruin. Haal ze uit de pan. Snipper de ui en bak zachtjes kort aan in het overgebleven bakvet. Zorg dat de ui niet zacht wordt.
  4. 4. Snijd de tomaten in stukken.
  5. 5. Meng een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, de slagroom, de mosterd en 2 eetlepels water. Hak de peterselie heel fijn en meng door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  6. 6. Snij de aardappel in plakjes en meng voorzichtig met het spek, de ui, de tomaten, de snijbonen en de dressing.
  7. 7. Snij de camembert in stukken en verdeel over de schotel.