Skip to main content

Waterkers- of paksoi- en postelein stamp met gebakken Italiaanse worst en/of een eitje

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 eieren
  • 4 verse Italiaanse worsten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 zakje waterkers of ca. 200 gram paksoi
  • 1 bosje winterpostelein
  • 1 el peterselie

In Huis

  • 1 dl melk
  • 30 gram boter
  • 1 el zeezout
  • 1 el citroenrasp
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout. Breng water aan de kook.
  2. Prik een gaatje in de eieren en leg de eieren voorzichtig bij de aardappels. Kook in ca. 7 minuten half zacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de eitjes. OF Bak de worsten zachtjes om en om bruin en gaar in een beetje olie.
  3. Maak het kruidenzout. Rasp de citroenschil en hak de peterselie zeer fijn. Meng door het zout.
  4. Was de waterkers en verwijder de dikkere stelen (dit laatste is belangrijk, want de stelen worden draderig in de aardappelpuree. OF was de paksoi en snij fijn. Was de winterpostelein en snij grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de boter en beetje bij beetje de warme melk toe totdat een smeuïge puree ontstaat.
  5. Roer de waterkers en de winterpostelein erdoor. Serveer met de gehalveerde eieren en het kruidenzout.