Skip to main content

Waterkers salade met stokbrood en een courgette-kaas omelet

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 2 zakje(s) Waterkers
  • 6 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Azijn
  • 1 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Honing
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 150 g Belegen kaas
  • 1 scheutje(s) Melk
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt elders deze week ook Chinese kool nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden voor het stokbrood.
  3. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie, azijn, mayonaise, mosterd, peper, zout en evt. een klein beetje honing.
  4. Snij intussen de Chinese kool in zo dun mogelijke reepjes (Julienne). Snij de radijsjes in kwartjes of plakjes, niet al te grof dus.Doe bij de dressing in de slaschaal en meng goed.
  5. Verwijder de dikste steeltjes van de waterkers en doe de blaadjes bij de Chinese kool en radijs. Hou wat apart voor garnering van de broodjes.
  6. Doe het stokbrood in de oven en bak af in 10 tot 12 minuten.
  7. Rasp de kaas en de courgette. Doe de eieren in een grote kom en kluts goed door elkaar met wat peper en een scheutje melk (zout hoeft niet vanwege de kaas). Doe dan de courgette en de kaas erbij en roer goed door.
  8. Verhit een klein beetje olie in een grote koekenpan en doe het eimengsel erin. Laat op laag vuur zachtjes gaar worden met een deksel erop.
  9. Serveer de omelet, nog in lekker smeuïge staat, met de salade en het stokbrood.