Skip to main content

Waterkerssoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Aardappelen
  • 1 zakje(s) Waterkers
  • 1 stuk(s) Sjalot

In Huis

  • 500 ml Groentebouillon
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de sjalot. Schil de aardappel en snij in blokjes. Fruit de sjalot en aardappel zachtjes in een soeppannetje totdat de ui glazig is en voeg dan de bouillon toe. Kook ca. 12 minuten totdat de aardappels gaar zijn.
  2. 2. Verwijder alleen de dikste delen van de waterkersstelen en hak de rest grof. Voeg de waterkers bij de bouillon als de aardappel gaar is. Kook 2 minuten mee, zet het vuur uit en pureer de soep.
  3. 3. Breng de soep op smaak met peper, zout (als nodig) en eventueel een beetje citroensap.