Waterkerssoep en brood van de Veldkeuken

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar, Voorgerecht, Lunch, Bijgerecht

  • Totale tijd 20 minuten
Omelet van tomaatjes en courgette met waterkerssoep en brood van de Veldkeuken | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram Eersteling aardappelen
  • 0.5 stuks courgette
  • 1 stuks Pain au Levain brood
  • 350 gram waterkers

In Huis

  • 1 stuks sjalot
  • 800 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bereid de bouillon voor. Snipper de sjalot en schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Fruit zachtjes een paar minuten in een soeppan. Snij de courgette in blokjes, voeg toe.
  3. Bak het brood ca. 10 minuten in de oven.
  4. Voeg de waterkers bij de sjalot en laat al omscheppend slinken. Voeg de bouillon toe. Laat ca. 8 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en een snuf nootmuskaat.
  5. Serveer de soep met het brood.