Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Waterkerssoep met pain au levain blond brood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram waterkers
  • 2 stuks eieren
  • 1 stuks pain au levain blond (brood)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 800 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500 ml) (groente)bouillon
  • kneepje citroensap (uit flesje)
  • snuf nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit olie in een afdekbare soeppan. Snipper de sjalot en fruit glazig. Voeg wat zout toe.
  3. Hak de knoflook fijn. Bak de knoflook zachtjes mee als de sjalot glazig is.
  4. Schil de krieltjes en snij de in blokjes. Voeg bij de sjalot en schep een paar keer om.
  5. Voeg de bouillon toe en laat ca. 6 minuutjes zachtjes afgedekt koken tot de aardappel is. Hak de waterkers grof en voeg toe. Laat 2 minuten slinken en puree met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout, peper, kneepje citroensap en een snuf nootmuskaat.
  6. Zet een pannetje water op en kook de eieren in 9 minuten hard vanaf dat het water kookt. Laat goed schrikken, pel en prak met een vork tot ‘mimosa’.
  7. Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak in 8-10 minuten af.
  8. Garneer de soep met de mimosa en serveer met brood.