Waterkerssoep met pain au levain blond brood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 200 gram krieltjes
- 100 gram waterkers
- 2 stuks eieren
- 1 stuks pain au levain blond (brood)
In Huis
- olie om te bakken
- 1 stuks sjalot
- 1 teen knoflook
- 800 ml kokend water
- 1 blokje (voor 500 ml) (groente)bouillon
- kneepje citroensap (uit flesje)
- snuf nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit olie in een afdekbare soeppan. Snipper de sjalot en fruit glazig. Voeg wat zout toe.
- Hak de knoflook fijn. Bak de knoflook zachtjes mee als de sjalot glazig is.
- Schil de krieltjes en snij de in blokjes. Voeg bij de sjalot en schep een paar keer om.
- Voeg de bouillon toe en laat ca. 6 minuutjes zachtjes afgedekt koken tot de aardappel is. Hak de waterkers grof en voeg toe. Laat 2 minuten slinken en puree met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout, peper, kneepje citroensap en een snuf nootmuskaat.
- Zet een pannetje water op en kook de eieren in 9 minuten hard vanaf dat het water kookt. Laat goed schrikken, pel en prak met een vork tot ‘mimosa’.
- Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak in 8-10 minuten af.
- Garneer de soep met de mimosa en serveer met brood.