Skip to main content

Waterkerssoep met spinazie-feta pie en salade van romaine en radijs

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Spinazie-Feta Pie
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 200 g La Ratte aardappels
  • 2 zakje(s) Waterkers
  • 2 krop(pen) Romaine sla
  • 1 bosje(s) Radijsjes

In Huis

  • naar smaak Olie om te bakken
  • 500 ml Groentebouillon
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Doe de spinazie-feta pie(s) zonder foliebakje ca. 18 min in de oven.
  3. 3. Snipper de sjalot. Schil de aardappel en snij in blokjes. Fruit de sjalot en aardappel zachtjes in een soeppannetje met wat olie tot de ui glazig is. Voeg dan de bouillon toe. Kook ca. 12 min tot de aardappels gaar zijn.
  4. 4. Verwijder alleen de dikste delen van de waterkersstelen en hak de rest grof. Voeg de waterkers bij de bouillon als de aardappel gaar is. Kook de waterkers 2 minuten mee. Zet dan het vuur uit en pureer de soep.
  5. 5. Maak een vinaigrette van olijfolie, witte wijn azijn, mosterd, peper en zout.
  6. 6. Snij de romaine sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Was de radijsjes en snij ze in kwarten of achtsten. Meng de romaine sla en de radijsjes met de dressing.
  7. 7. Serveer de waterkerssoep met de spinazie-feta pie(s) en de salade.