Skip to main content

Wijting met harissa en korianderaardappeltjes met sla

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) Wijting
  • 1000 g Aardappelen vastkokend
  • 3 el Koriander
  • 1 el Harissa
  • 1 el Sjalot
  • 1 el Mierikswortel
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 1 krop(pen) Eikenbladsla

In Huis

  • 1 el Witte wijnazijn
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. NB. je hebt deze week bij een ander recept ook mierikswortel nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Zet een pan op met water en zout.
  4. Schil de aardappels en snij in hapklare stukken. Kook gaar in water met zout in circa 10 minuten.
  5. Snipper de sjalot fijn en doe in een mengkom met de wijnazijn. Zo gaat de ergste scherpte er vanaf.
  6. Maak de wijtingfilets vast oven-klaar. Leg ze in een ingevette ovenschaal en besmeer met een (naar smaak heel) dun laagje harissa pasta. Zet even weg.
  7. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.
  8. Zet de vis in de voorverwarmde oven voor circa 10-15 minuten tot hij net aan gaar is.
  9. Maak intussen de dressing af. Hak de koriander fijn en rasp de mierikswortel. Bewaar een beetje van de koriander voor garnering van de vis (aan het einde) en roer de rest, samen met de mierikswortel, peper, zout en de zure room door de sjalot in azijn. Voeg de aardappels toe en meng voorzichtig.
  10. Was de sla en drapeer de bladeren mooi op een schaal. Leg de aardappelsalade erop.
  11. Bestrooi de visjes met peper en zout, besprenkel met een beetje citroensap (mag uit een flesje) en serveer met de lauwwarme aardappelsalade.