Skip to main content

Wild saucijs met geroosterde bloemkool, bietjessalade, tzatziki en ciabatta

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram chioggia biet
  • 1 bloemkool
  • 2 rode uien
  • 4 stuk(s) bruine ciabatta's
  • 1 komkommer
  • 4 wild saucijzen

In Huis

  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 500 ml yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes van max. 1, 5 cm. Doe in een ovenschaaltje, hussel om met wat olie, de balsamico, peper en zout en schuif in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
  3. Verwijder het blad en het uiterste stukje van de steel van de bloemkool en snij in plakken van 1,5 cm. Een deel zal in roosjes uiteen vallen. Snij de rode ui doormidden en in halve ringen. Leg de bloemkool en ui op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de komijnpoeder, peper en zout. Rooster gedurende 20-25 minuten in de oven. Draai eventueel terug naar 200 graden als het te hard gaat.
  4. Bak de ciabatta in ca. 10-12 minuten af.
  5. Maak de tzatziki. Schil de komkommer, snij in de lengte doormidden en haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof of snij heel fijn en doe bij de yoghurt samen met de knoflook, peper en zout.
  6. Bak de saucijsjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  7. Haal de bietjes na ca. 25 minuten uit de oven en check of ze gaar zijn. Meng de bietjes met de olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout en zet op tafel.
  8. Serveer de saucijs met de bietjes, bloemkool, tzatziki en de ciabatta.