Wild van Wild Käsekrainerworstjes met gebakken aardappeltjes en geroerbakte snijbiet en paprika

  • Totale tijd 40 minuten
Maaltijdbox recept worstjes met aardappel en snijbiet

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 4 stuks Wild van Wild Käsekrainerworstjes
  • 2 stuks banaansjalot
  • 2 stuks paprika
  • 500 gram Bright Light snijbiet

In Huis

  • 20 gram boter
  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappels schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met ruim olie paprikapoeder, peper en zout en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  2. Snij de sjalot doormidden en in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui zachtjes totdat ze bruint. Hoe langer, hoe lekkerder.
  3. Braad de worstjes warm in een pan met wat olie. Ze zijn al gegaard, dus hebben ongeveer 8 minuutjes nodig om op te warmen.
  4. Snij intussen de paprika in de lengte doormidden en in reepjes. Voeg bij de sjalot en bak mee totdat beide wat bruin zijn.
  5. Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en sjalot en na een minuut of 2 het blad. Roerbak nog even kort totdat het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de worstjes met de groenten, aardappeltjes en evt. een beetje mayo.